Autentificare

Înregistrare

Ciorba din oase de porc

Este o ciorba din oase de porc acrisoara, cu specific romanesc, cu cerinte mari aproape in toate restaurantele intalnite in calea noastra in  concediile organizate pe meleagurile tarii.

Fiind o reteta usoara, simplu de facut, este perfecta la un pranz de duminica cand familia este reunita.

Ingrediente ciorba din oase de porc

1 kg oase porc ( coaste, sira spinarii …)

2 morcovi potriviti

2 cepe

1 ardei gras

1/2 telina

2 cartofi

0,500 ml suc rosii ( sau 2-3 rosii coapte si tocate marunt )

50 g orez ( 2 linguri orez cu bob rotund )

500 ml zeama varza ( optional ) sau bors

1 legatura patrunjel

1 legatura leustean

sare

Cum se face ciorba din oase de porc

Se stie ca inainte de a pregati o mancare se vor pregati mai intai ingredientele ( la aceasta reteta oasele de porc si legumele ).

Oasele de porc si vor portiona in bucati potrivite pentru oala, se vor spala in 2-3 ape pentru a iesi sangele din oase, apoi se pun la fiert intr-o oala cu 4 l de apa.

Se vor lasa sa fiarba la foc domol, dar avand grija sa inlaturam spuma care se va strange pe marginea oalei.

Dupa ce carnea de pe oase va fi aproape fiarta, vom adauga zarzavatul  ( morcovul, telina, ceapa, ardeiul, cartofii ) pe care l-am curatat, spalat si taiat cubulete mici.

Lasam sa fiarba cca 30 de minute ( pana se vor inmuia ) dupa care se adauga sucul de rosii sau rosiile taiate cubulete, precum si orezul spalat si scurs.

Separat se fierbe zeama de varza sau borsul intr-o craticioara, care se toarna in oala cand toate ingredientele sunt fierte.

Se potriveste de sare dupa gust, iar daca dorim o ciorba mai acra mai adaugam zeama de varza sau bors ( depinde ce am preferat ptr acri ciorba de la inceput ).

La final punem in ciorba patrunjelul verde si leusteanul, taiate fin, lasand sa mai dea in 2-3 clocote.

Stingem focul, lasam ciorba sa se mai odihneasca si apoi se poate servi in boluri cu paine proaspata, mamaliguta ( daca ne aflam pe meleagurile moldovenesti ) alaturi cu niste ardei iuti verzi sau de la otet.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments