Autentificare

Înregistrare

Ciorba radauteana, traditionala

Radauteana Supa

Cum se face ciorba radauteana

Pieptul de pui se spala, se taie bucati  si se pune la fiert intr-o oala cu apa ( capacitate de 4 l) si sare.

Se spumeaza pana zeama ramane clara. Apoi, se vor adauga legumele spalate, curatate si taiate marunt, lasand sa fiarba pentru 40-45 minute ( pana se vor fierbe atat legumele cat si bucatile de piept de pui ).

Smantana o amestecam bine cu galbenusurile, faina si usturoiul ( pisat) si am temperat compozitia adaugand treptat 3 polonice din supa fierbinte, amestecand bine dupa fiecare. Am facut asta pentru a egaliza temperaturile si a previne coagularea (branzirea) oului prin soc termic. Am obtinut un „sos” fluid si omogen. Am redus flacara de la oala cu supa si am turnat amestecul. Cu o lingura de lemn am amestecat in continuu. Mai trebuie fiarta ciorba cateva minute ca sa se gateasca faina si este gata!

Zeama de lamaie o puteti adauga la sfarsit sau in momentul servirii ( dupa gustul fiecaruia).

Ciorba radauteana se va servi in boluri individuale, decorate cu patrunjel proaspat tocat, paine proaspata din cuptor sau prajita.

POFTA BUNA !!