Autentificare

Înregistrare

Ciorba radauteana

Este o reteta traditionala, usor de facut ( mai usor decat ciorba de burta ), gustoasa, de care sigur prietenii invitati la masa se vor ” indragosti ” pentru gustul si aroma sa.

Ingrediente ciorba radautena

1-2 piept pui dezosat ( cca 1,5 kg )

2 cepe

2 morcovi

2 pastarnac

1/2 telina ( 300 g )

200 g smantana 22% grasimi

4 oua ( numai galbnusurile )

3-4 catei usturoi

1/2 legatura patrunjel

1 lamaie sau otet de mere ( zeama ptr acrit ciorba )

sare

Cum se face ciorba rdauteana

Pieptul de pui se spala, se taie bucati mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa ( capacitate de 4 l) si sare.

Dupa 2-3 clocote, se va arunca prima apa, apoi se adauga alta curata ( cca 3 l apa ), adunandu-se spuma care se formeaza pe margini.

Cand  spuma se va indeparta in totalitate, se vor adauga legumele spalate, curatate si taiate bucati mari ( deoarece se vor da prin blender ), lasand sa fiarba pentru 30-35 minute ( pana se vor inmuia atat legumele cat si bucatile de piept de pui ).

Dupa fierbere, supa obtinuta se va strecura cu ajutorul unei strecuratori, apoi se va adauga  inapoi in oala, urmand bucatile de piept de pui taiate in fasii subtiri ( ca la ciorba de burta ) si legumele pe care le-am dat prin blender ( obtinand o pasta ).

Se va lasa supa sa mai fiarba cca 10 minute, apoi se da deoparte si se adauga smantana batuta cu galbenusurile si un polonic de supa.

Astfel smantana batuta, se va pune in ciorba radauteana in suvoaie, amestecandu-se energic cu un tel ( ptr a nu se taia ), lasand-o iar la foc domol pentru 5 minute ( cat da intr-un clocot, apoi se va stinge focul ).

Usturoiul se va pune pisat in cioarba radauteana sau se va adauga la fel ca si zeama de lamaie, in momentul servirii ( dupa cum dorim sa gatim.. optiuni sunt diferite de la zona la alta ).

Ciorba radauteana se va servi in boluri individuale, decorate cu patrunjel proaspat tocat, paine proaspata din cuptor sau prajita.

 

POFTA BUNA !!

 

Facebook Comments