Autentificare

Înregistrare

Ciuperci umplute

Ciupercile sunt surse bogate in proteine, consumandu-se cu mult succes in zilele de post inlocuind carnea.

Se pot gati sub diferite forme, un avantaj chiar si pentru gospodinele incepatoare.

 

Ingrediente ciuperci umplute

10 ciuperci proaspete cu palarii mari

1 ceapa

1 ardei gras

1/2 morcov

4 linguri orez bob rotund

2 linguri pesmet ( ptr a se lega compozitia, inlocuieste ouale )

1/2 legatura patrunjel

100 g cascaval de post

2 linguri margarina ( ptr un tava la cuptor )

3 linguri ulei

sare, piper

 

Cum se fac ciuperci umplute

Orezul, se va pune la fiert in 150 ml apa, impreuna cu un praf de sare, pregatindu-se intre timp legumele.

Se vor curata ciupercile de coaja ( optional ), apoi separate palariile de picioruse.

Ceapa si ardeiul gras, curatate de coaja, respectiv de seminte, se vor taia in cubulete mici, iar morcovul curatat si ras pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie de teflon cu uleiul la incins, se vor pune piciorusele de la ciuperci tocate marunt, impreuna cu ceapa, morcovul ras pe razatoarea mica si ardeiul gras, amestecandu-se continuu ( ca 10 minute ).

Tigaia cu legumele calite, se va da la o parte de pe foc, apoi se va  adauga orezul fiert, impreuna cu patrunjelul proaspat tocat, pesmetul ( care va inlocui ouale, legand compozitia ) si cascavalul de post ras pe razatoarea mica.

Cu acest amestec obtinut, se vor umple palariile de ciuperci, urmand a fi asezate intr-o tava mare de la aragaz, tapetata cu margarina.

Tava cu ciupercile umplute, se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru cca 30-35 minute.

Ciupercile umplute se vor servi calde sau reci, ca atare sau cu acritura ( castraveti murati, gogosari la otet etc.. )

POFTA BUNA !!

Surse foto