Autentificare

Înregistrare

Ciuperci cu lapte de soia

Vara se profita de orice fel de leguma, gatite in cel mai simplu mod si in acelasi timp sanatos.

Am ales sa folosim ca leguma ciupercile maronii care sunt foarte gustoase, iar pietele sunt bogate cu acestea. Este recomandata aceasta reteta pentru persoanele care tin diete, vegetarieni si chiar folosita si ca o reteta de post daca nu folosim smantana.

Ingrediente ciuperci cu lapte de soia

6 cartofi de marime mijlocie ( se vor gati mai usor in cuptor daca sunt mai mici )

500 g ciuperci maronii ( sau championg )

1 ceapa medie

3 catei usturoi

2oo ml lapte de soia ( sau smantana de gatit cu grasimi reduse )

3 linguri ulei vegetal

sare, piper

1/2 legatura patrunjel

Cum se fac ciuperci cu lapte de soia

Pentru inceput vom pregati cartofii, pe care ii vom spala si sterge cu un prosop absorbant. Ii invelim pe fiecare in parte cu folie de aluminiu si ii bagam in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 60 minute ( sau pana cand,  la apasare acestia sunt moi ).

Vom pregati restul de ingrediente:,.. ciupercile le vom curata de picioruse, spala, taia in feliute subtiri si le vom pune intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins, amestecand continuu cu o spatula.

Se va adauga  ceapa curatata si taiata pestisori, pentru a se gati impreuna, pana ce se vor inmuia si lichidul lasat de ciuperci va disparea.

Cartofii pe care i-am scos din cuptor, ii vom taia in doua, apoi scoatem miezul pe care il vom sfarama cu o furculita si amesteca bine cu laptele de soia, formandu-se o compozitie omogena pe care o vom adauga peste ciupercile din tigaie, amestecandu-se usor cu spatula pana se va incorpora bine intre ele ingredientele.

Daca sosul este prea gros, mai putem adauga putin lapte de soia.

Asezonam cu sare si piper dupa gust, adaugandu-se si usturoiul pentru a da aroma, acesta fiind ras pe razatoare.

Pentru o aroma si mai intensa data mancarii, adaugam  putin patrunjel proaspat taiat marunt.

Aceasta mancare de ciuperci cu lapte de soia se va va consuma fierbinte cu paine proaspata in farfurii albe adanci  decorata cu patrunjel proaspat tocat.

TRUCURI SI IDEI

La acesta reteta se poate inlocui laptele de soia cu smantana de gatit, iar pentru un aspect mai cremos, se poate adauga peste ciuperci , o cutie de crema de branza cu verdeata si totul va fi o delicatesa.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments