Autentificare

Înregistrare

Ciuperci Pleurotus cu vin si smantana

ciuperci cu vin si smantana

Cum se fac ciupercile pleurotus cu vin si smantana

Ciupercile pleurotus se vor spala sub jet de apa rece, scurse si taiate in felii subtiri.

Ceapa verde taiata rondele se va pune la calit in uleiul incalzit, cca 1-2 minute, amestecandu-se continuu, adaugate ciupercile pleurotus, acoperita cratita cu un capac  si lasat sa fiarba la foc moderat, pana se vor inmuia in zeama lor.

Rosiile oparite cca 1-2 secunde, curatate de pielite si taiate in cubulete mici, se vor adauga peste ciupercile inmuiate si asezonat totul cu sare si piper.

Vinul alb se va adauga dupa ce rosile vor fi fierte si forma un sos mai gros, lasand sa fiarba  impreuna cca 15-20 minute.

Aproape de sfarsit se va adauga smantana batuta separat intr-un bol impreuna cu faina alba si mararul proaspat tocat fin.

Mancare cu ciuperci pleurotus cu vin si smantana se va servi cu mamaliguta calda si salata de sezon.

POFTA BUNA !!