Autentificare

Înregistrare

Ciuperci umplute cu jambon

Ciupercile sunt o sursa buna de vitamine B, potasiu, calciu, fier, fosfor si antioxidanti.

Continutul de seleniu pe care le au ciupercile, ajuta foarte mult persoanele cu boli incurabile.

Se gatesc foarte usor, in multe feluri si metode, fiind pentru familie o masa pe cat de gustoasa, pe atat de sanatoasa si delicioasa.

 

Ingrediente ciuperci umplute cu jambon

1 kg ciuperci cu palarii mari ( sa fie albe fara pete )

250-300 g jambon afumat ( bacon, prosciutto, etc.. )

150 g cascaval ( cu o textura mai tare )

50 g unt + 1 lingura ulei  ( pentru sotat ceapa si piciorusele de la ciuperci )

20 g unt ( pentru uns vasul pentru cuptor )

1 ceapa mijlocie

1oo g smantana 20% grasimi ( pentru servire )

1/2 legatura patrunjel verde ( ptr decor 0

sare, piper

 

Cum vom face ciuperci umplute cu jambon

Vom curata ciupercile de pielita si scoatem piciorusele pe care le vom folosi la umplutura.

Asezonam interiorul palariei ciupercii cu sare, piper si un cub mic de unt ( si lasam sa-si ia aromele ).

Intr-o tigaie de teflon punem untul impreuna cu uleiul la incalzit, adaugand ceapa tocata marunt pana se va inmuia.

Piciorusele de la ciuperci le tocam si adaugam peste ceapa, amestecand continuu pana va scadea lichidul din tigaie ( lasat de ciuperci ).

Jambonul taiat marunt va fi adaugat ulterior in tigaie, lasat sa se calesca putin.

Dam  tigaia de pe foc pentru a se raci putin compozitia pentru umplut ciupercile.

Pregatim intre timp un vas Jena ( dreptunchiular de preferinta ), pe care il ungem cu unt ( la temperatura camerei ) atat fundul vasului cat si peretii acestuia.

Asezam ciupercile in vas, punand in fiecare palarie cate 1-2 linguri ( depinde de cat loc se afla in interiorul palariei ) din umplutura.

Dam vasul in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 20 minute.

Aproape de final, scoatem vasul cu ciupercile umplute si punem deasupra lor cascavalul ras ( si mai dam la cuptor pentru 3-4 minute, pana se va topi cascavalul ).

Ciupercile umplute cu jambon se vor servi calde , cu cate o lingura de smantana si decorate cu patrunjel proaspat tocat.

Vor fi deasemenea o cina in familie pe cinste.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto