Autentificare

Înregistrare

Ciuperci umplute cu sunca si cascaval

Reteta de ciuperci umplute este binevenita si o idee excelenta atunci cand nu stim ce sa pregatim ca antreu sau fel principal.

Sunt deliciose, usor de preparat si inlocuiesc cu succes orice fel de carne.

Ciupercile sunt folosite in perioada postului, dar sunt si mai iubite  cand sunt umplute si cu” nitica” carne spre bucuria iubitorilor.

Pentru familia am dat o fuga la piata si am cumparat  „frumoase” ciuperci cu palarii mari, deoarece comanda a fost sa fac ciuperci umplute la cuptor….bineinteles cu cascaval cat de mult si putina carnita.

Ingrediente pentru ciuperci umplute

1 kg ciuperci mari ( 12 buc ciuperci cu palarii mari, de preferat champignon )

100 g sunca presata din piept de curcan

200 g cascaval ( feliat, de orice fel )

1 ceapa mare

4 catei de usturoi ( taiati feliute pentru aroma )

1/2 ardei gras rosu

50 ml ulei ( vegetal sau de masline pentru sotat legume )

50 g unt ( pentru a fi pus in interiorul palariilor de ciuperci )

sare, piper ( sau orice fel de condiment pe langa sare si piper )

1 legatura de marar ( pentru umplutura )

cateva fire de patrunjel ( pentru decor ciuperci )

Cum vom face ciupercile umplute

Ciupercile se vor curata de pielita si sterge cu un servetel de impuritati ( la aceasta reteta nu se vor spala ). Apoi se vor indeparta piciorusele, pe care le vom folosi la umplutura.

Intr-o tigaie preincalzita, vom pune uleiul la incins urmand a sota legumele pentru umplutura de ciuperci.

Ceapa spalata, curatata si taiata marunt, o adaugam in tigaie pentru a se inmuia, amestecand tot timpul cu o spatula.

Apoi coditele de la ciuperci taiate marunt le punem peste ceapa la calit.

La fel vom proceda si cu ardeiul gras.

Cand legumele s-au inmuiat si lichidul s-a evaporat, adaugam sunca presata din piept de curcan taiata bucatele mici, pentru a se cali putin si a da legumelor aroma de carne.

Usturoiul va fi adaugat la sfarsit pentru aroma, inca 5 minute.

Vom condimenta compozitia cu sare si piper dupa gust.

Oprim focul si punem mararul tocat fin, amestecandu-l usor in compozitie ( mararul fiind „compatibil” cu ciupercile ).

Asamblarea ciupercilor cu umplutura

In tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt punem ciupercile cu palaria in sus si cate un cub mic de unt.

Cu ajutorul unei linguri, vom pune umplutura in palaria ciupercilor, pregatita si racita in prealabil.

Apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20-25 minute, fara cascaval deasupra lor.

Dupa 20 de minute scoatem tava si punem cascavalul deasupra ciupecilor si mai dam la cuptor pentru inca 5 minute.

Ciupercile se pot servi imediat cum se scot din cuptor, sau reci.

Se pot decora cu frunze de patrunjel proaspat pentru a fi mai „ochioase” atunci cand sunt folosite pentru o masa festiva.

Deasemenea se pot servi alaturi de o salata de cruditati sau de un piure de cartofi.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto