Autentificare

Înregistrare

Clatite cu carne de curcan

 

Ingrediente clatite cu carne de curcan

10-11 clatite ( trebuiesc mai groase fata de cele pe care le servim ca desert )

1 piept de curcan dezosat 300-400 g

2 cepe

1 morcov mic

200 ml suc de rosii

1/2 pahar de apa ( daca va fi cazul )

1 ou ( pentru a lega compozitia )

verdeata ( 1/2 legatura marar )

sare, piper

Pentru gatinat

200 ml smantana

2 oua

100 g parmezan ras ( sau cascaval consistenta tare)

Cum se fac clatite cu carne de curcan

La aceasta reteta, umplutura poate fi diversificata dupa gust si preferinte ( poate deveni o reteta de post daca se va renunta la oua si carne…. fiind inlocuita cu ciuperci, iar la clatite se pot face fara oua )

Ceapa curatata si taiata marunt se va adauga la calit intr-o tigaie de teflon, pana va deveni aurie ( translucida ).

Morcovul la fel cratat si dat pe razatoarea cu ochiuri mici se va adauga pesteceapa, lasandu-se la inabusit cca 3-4 minute.

Carnea de curcan tocata la masina de tocat, urmeaza a fi adaugata in tigaie, amestecandu-se pana cocoloasele se vor imprastia.

Sucul de rosii impreuna cu apa se va pune peste carne si lasa sa fiarba inabusit cca 15 minute ( pana ce lichidul va scadea si va deveni o compozitie omogena ).

Umplura se asezoneaza cu sare si piper.

Oul si verdeata se va adauga in umplutura, cand aceasta va fi calduta.

Clatitele se vor umple individual cu umplutura si rulate, apoi date la cuptor pentru gratinare, sau se poate folosi urmatoarea varianta:

Intr-un vas Jena rotund, uns bine cu unt, se va pune o clatita, apoi umplutura intr-un strat subtire, urmand celelalte clatite si umplutura, pana la terminarea ingredientelor.

Ultimul strat trebuie sa fie  clatita.

Ouale batute cu smantana si parmezanul, se va adauga peste clatite ( pentru gratinare ).

Vasul se va da in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 10 minute.

Clatitele cu carne de curcan se vor servi in farfurii individuale fierbinti, dar tot asa de bine vor merge si reci pentru un pachetel la serviciu.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

 

Facebook Comments