Autentificare

Înregistrare

Clatite cu dovleac

Clatite-cu-dovleac-si-scortisoara

Mod de preparare clatite cu dovleac

Dupa ce  am curatat dovleacul de coaja si samburi, luam miezul (cca 400 g miez) si il dam pe razatoarea mica sau il dam  prin robotul de bucatarie. Intr-o cratita, combinam dovleacul cu zaharul si  il calim la foc mic pentru 10 minute, apoi adaugam scortisoara. Dupa ce dam dovleacul calit  la o parte dupa foc si il lasam un pic la racit, adaugam laptele, esenta de vanilie, ouale batute, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Incorporam  faina in aluat pana la omogenizare si prajim clatitele cu dovleac si scortisoara intr-o tigaie antiaderenta, cate 1-2 minute pe ambele parti, iar pentru a te asigura ca se patrund bine, le poti acoperi cu un capac.
Putem sa servim clatitele cu dovleac si scortisoara cu sirop de artar, cu miere si nuci sau cu frisca alaturi.

Savurare placuta!