Autentificare

Înregistrare

Clatite cu gorgonzola, pentru mic dejun

clatite cu gorgonzola pentru micul dejun

Cum se fac clatitele cu gorgonzola, pentru mic dejun

Intr-un castron adanc se vor pune ouale intregi, impreuna cu praful de sare si se va mixa bine.
Faina alba,  se va adauga lingura cu lingura, apoi lingurita de unt subtiindu-se aluatul cu laptele caldut. La final se va adauga branza gorgonzola sau crema de branza.

Tigaie dimensiune mica 20 cm

Intr-o tigaie speciala pentru clatite ( sau teflon ), unsa cu un strat subtire de ulei ( cu ajutorul unei pensule de silicon ), se va turna din compozitie cu ajutorul unui  lingure, cat sa avem niste banuti cu diametrul unei portocale, prajindu-se la foc moale.

Cand vor fi gata pe o parte, se vor dezlipi usor cu varful unei palete sau a unui cutit, intorcandu-se pe cealalta parte.

Dupa ce s-au facut toate clatitele, se vor mai putea pudra cu un pic de cascaval/parmezan ras si se pot servi alaturi de o lingura de smantana sau fructe de sezon.

Pofta buna!

sursa foto: Unsplash