Autentificare

Înregistrare

Clatite de ciocolata cu crema de portocale

clatite cu ciocolata umplute cu crema de portocala

Mod de preparare clatite de ciocolata cu crema de portocale

Intr-un bol, punem albusurile de la oua si le mixam cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adaugam zaharul si amestecam pana tot zaharul s-a incorporat. Adaugam si galbenusurile si mai mixam un pic, apoi oprim mixerul. Adaugam faina, cacao si praful de copt, peste care am adaugat laptele si amestecam totul cu o spatula, pana se va incorpora totul si vom avea un aluat pufos si un pic mai gros, fata de cel de clatite obisnuit.

Luam o tigaie pe care o ungem cu un pic de unt sau ulei si prajim toate clatitele. Clatitele vor fi mai groase si mai pufoase ca cele obisnuite, ca un pandispan foarte subtire. Dupa ce am facut toate clatitele, ne apucam de crema.

Punem gelatina la inmuiat in lapte.

Intr-un bol frecam mascarpone cu doua linguri de frisca lichida si  apoi adaugam acest continut treptat peste restul de frisca batuta. Se amesteca galbenusurile cu zaharul si se pun pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa. Adaugam gelatina inmuiata, sucul de la 1 portocala in galbenusurile aflate la bain -marie si amestecam, pana se incorporeaza totul dar,  sa nu fiarba. Compozitia astfel obtinuta se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga amestecand continuu in crema de mascarpone.

Luam clatitele, le umplem cu crema si le rulam. Le punem pe un platou, le decoram cu zahar pudra si cateva felii de portocala si savuram! Sunt delicioase!

Trucuri: Puteti sa serviti aceste clatite alaturi de o cupa de inghetata de vanilie sau decorate cu frisca/topping de ciocolata. Este un desert simplu si sofisticat, in acelasi timp care cu siguranta o sa va desfete papilele gustative. Daca doriti, dupa ce rulati clatitele, puneti-le intro folie de plastic la frigider, pentru cateva ore, apoi taiati fiecare clatita in rondele si decorati cu frisca. Veti obtine o rulada fina din clatite.