Autentificare

Înregistrare

Clatite lasagna cu nutella, banane si alune

Clatite cu nutella si banane

Cum se fac clatite lasagna cu nutella, banane si alune

Intr-un bol se va pune nutella,  care se va pune la incalzit ( pentru a fi mai moale ) in cuptorul cu microunde, pentru cca 30 secunde, dupa care se va  adauga  branza crema si  alunele prajite, maruntite la cutit ( cca 100 g ), amestecandu-se cu o spatula, pana ce ingredientele vor fi bine incorporate, obtinandu-se o crema cu aspect de ciocolata.

Bolul cu crema nutella,  se va acoperi cu o folie alimentara si dat in frigider la rece, pana la folosire.

Intre timp, se vor face clatitele, dupa metoda deja stiuta de majoritatea gospodinelor, char si pentru incepatoare ( la cantitatea de ingrediente folosite la aceasta reteta, se vor obtine in jur de 14-15 clatite, se vor face subtiri, cate un polonic pentru o tigaie cu diametrul de 20 cm ).

Asamblarea clatitelor lasagna cu crema de nutella, banane si decorate cu alune

Intr-un vas JENA dreptunghiular ( 27cm/20 cm ) se va aseza un strat clatite ( se vor taia dupa dimensiunea vasului, sa fie aranjate in asa fel, incat sa fie acoperit fundul vasului, fara goluri, procedandu-se la fel si cu urmatoarele straturi ), un strat subtire de crema nutella, intins bine cu o spatula, un strat de banane taiate in rondele ( sa acopere toata suprafata ), continuandu-se operatia, pana la sfarsitul acestora, ultimul strat  sa fie de clatite.

Din crema de nutella se vor opri cateva linguri, pentru a decora ultimul strat de clatite, peste care se va imprastia din alunele prajite si maruntite ( restul de 100 g ).

Vasul cu clatite lasagna, se va da in frigider pentru cca 45-50 minute, apoi portionat desertul dupa alegerea fiecaruia si servit.

SAVOARE PLACUTA !!!

sursa foto: Pinterest