Cum se fac clatite lasagna cu nutella, banane si alune
Intr-un bol se va pune nutella, care se va pune la incalzit ( pentru a fi mai moale ) in cuptorul cu microunde, pentru cca 30 secunde, dupa care se va adauga branza crema si alunele prajite, maruntite la cutit ( cca 100 g ), amestecandu-se cu o spatula, pana ce ingredientele vor fi bine incorporate, obtinandu-se o crema cu aspect de ciocolata.
Bolul cu crema nutella, se va acoperi cu o folie alimentara si dat in frigider la rece, pana la folosire.
Intre timp, se vor face clatitele, dupa metoda deja stiuta de majoritatea gospodinelor, char si pentru incepatoare ( la cantitatea de ingrediente folosite la aceasta reteta, se vor obtine in jur de 14-15 clatite, se vor face subtiri, cate un polonic pentru o tigaie cu diametrul de 20 cm ).
Asamblarea clatitelor lasagna cu crema de nutella, banane si decorate cu alune
Intr-un vas JENA dreptunghiular ( 27cm/20 cm ) se va aseza un strat clatite ( se vor taia dupa dimensiunea vasului, sa fie aranjate in asa fel, incat sa fie acoperit fundul vasului, fara goluri, procedandu-se la fel si cu urmatoarele straturi ), un strat subtire de crema nutella, intins bine cu o spatula, un strat de banane taiate in rondele ( sa acopere toata suprafata ), continuandu-se operatia, pana la sfarsitul acestora, ultimul strat sa fie de clatite.
Din crema de nutella se vor opri cateva linguri, pentru a decora ultimul strat de clatite, peste care se va imprastia din alunele prajite si maruntite ( restul de 100 g ).
Vasul cu clatite lasagna, se va da in frigider pentru cca 45-50 minute, apoi portionat desertul dupa alegerea fiecaruia si servit.
SAVOARE PLACUTA !!!
sursa foto: Pinterest
Cât de mult îți place?
1 People au dat o notă
Rating mediu
(5 / 5)