Autentificare

Înregistrare

Clatite umplute cu ficatei

Clatitele sunt pe gustul tuturor, dar mai ales a copiilor care fac ochii mari la auzul lor.

Ele sunt „devorate”cu entuziasm pe loc.

Sunt extrem de usor de facut si avantajul este ca le putem umple cu ce dorim, deoarece este un aluat care merge foarte bine cu orice fel de umplutura.

Pentru ca o cina necesita intotdeauna atentie, vom face clatite pe care le vom umple de data aceasta cu ficatei de pasare.

Ingrediente pentru clatite

250g  faina alba

3 oua

500ml lapte

100 ml apa minerala

50g unt topit

un praf sare

Ingrediente pentru umplutura clatite

500g ficatei pui

1 ceapa mare

3-4 catei usturoi

50ml ulei

100ml smantana lichida de gatit

100ml vin alb

 

Igrediente pentru decor clatite in cuptor

1 ou

200g parmezan sau cascaval ras

100g smantana

Cum se face aluatul de clatite si prajirea lor

Vom pune faina intr-un bol mai mare,  adaugam  sarea, ouale, untul topit si racit si le vom amesteca bine cu ajutorul unui tel pentru a obtine o pasta omogena.

Va urma sa punem laptele putin cate putin pana vom subtia compozitia, adaugand si apa minerala.

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana putin mai groasa decat cea lichida.

Vom lasa compozitia deoparte pentru 30 minute.

Pentru a praji clatitele vom pune o tigaie speciala la incins, pe care o vom unge cu ajutorul unui servetel sau o pensula cu un pic de ulei.

Cu ajutorul unui polonic, care va fi masura perfecta, vom pune aluatul in tigaia incinsa, miscand-o intr-o parte si alta pentru ca aluatul sa se imprastie pe toata suprafata.

Vom lasa la prajit clatita pana cand se va desprinde de pe margini, aproximativ 3 secunde.

Se va intoarce pe cealalta parte folosind  degetele .

Vom scoate clatita pe o farfurie, continuand  la fel si cu restul de aluat.

Din toata cantitatea de aluat vor rezulta aproximativ 16 clatite

 

Cum pregatim umplutura pentru clatite din ficatei de pasare

Intr-o tigaie mai larga, punem uleiul la incins, adaugam ceapa tocata marunt, usturoiul si le sotam putin pana se imoaie.

Ficateii, pe care i-am fiert in apa cu sare timp de 15 minute si i-am lasat la scurs, ii tocam marunt cu un cutit, si-i adaugam peste ceapa, rumenindu-i putin.

Stingem totul cu putin vin si  lasam sa mai fiarba  pana va mai scadea lichidul din tigaie.

Se lasa focul mai domol, se adauga samantana lichida, amestecand usor pentru  se omogeniza in compozitie.

Apoi asezonam compozitia cu sare si piper, dupa gust.

Lasam  ficateii pe foc inca 15-20 minute, pana ce se vor patrunde bine si sosul se leaga.

Umplutura se va lasa la rece, urmand apoi sa umplem clatitele.

Cum se va proceda pentru a umple clatitele

Pe fiecare clatita in mijloc vom pune 2-3 linguri de umplutura, urmand sa fie rulate.

Intr-un vas jena uns foarte bine cu unt, punem  clatitele, iar smantana pe care am amestecat-o cu cascavalul ras pe razatoarea mica si oul batut inainte o vom turna peste .

Introducem vasul  in cuptorul preincalzit la 190 grade pentru 30 minute, atat cat se vor gratina frumos deasupra.

Aceasta reteta de clatite merge foarte bine alaturi de o garnitura de legume cum ar fi : un spanac sotat, o salata de cruditati etc, dupa cum avem gustul si dorinta.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto