Autentificare

Înregistrare

Cod cu ciuperci la cuptor

Peste cu ciuperci si capere

Cum se face codul cu ciuperci la cuptor

Fileurile de peste asezonate cu sare si piper se vor trece printr-o unda de unt incalzit+1 lingura de ulei vegetal, pe ambele parti, cca 3-4 secunde ( pentru un gust mai bun ), intr-o tigaie de teflon, apoi scose pe o hartie absorbanta de bucatarie.

Intre timp, ciupercile daca sunt proaspete se vor curata de pielita, spalate si date intr-un clocot cu un praf de sare, cca 5-10 minute ( pentru a se elimina din negreata ), apoi scoase la scurs intr-o strecuratoare ( daca se folosesc conservate la borcane, nu va fi necesara fierbere ).

Intr-o tava patrata/dreptunghiulara 20/20/cm/( sau 20/30cm), unsa cu  unt se vor aseza fileurile de cod, alaturate ciupercile fierte, caperele murate si vinul alb, data tava in cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 20 minute ( pestele se gatst foarte repede ).

Aproape de final cu cca 5 minute, se va adauga smantana batuta cu galbenusurile si amestecata cu mararul taiat fin ( formandu-se un sos fin ).

Codul cu ciuperci la cuptor se va servi pe farfurii albe intinse, impreuna cu sosul format si felii de lamaie alaturi.

POFTA BUNA !!