Autentificare

Înregistrare

Coltunasi fierti

Ingrediente:
2 oua
50 ml apa,
1 varf de cutit de sare,
500 g faina,
100 g unt,
30 g pesmet,
200 g branza de vaci proaspata,
1 ou(galbenus),

Mod de preparare:
Din oua, sare, apa si faina se face un aluat nu prea tare, care se framanta bine, apoi se intinde o foaie cam de 1mm grosime. Se taie patrate cu latura de 5/6 cm. Se amesteca branza cu galbenus si se pune purina umplutura in mijlocul fiecarui patrat. Se unge pe margini cu apa si se lipesc doua colturi opuse, sa formeze un triunghi. Se preseaza marginile si se pun la fiert intr-o cratita cu 3 l de apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se lasa la fiert, la foc domol pana fierbe bine aluatul. Se scot se scurg, se pun intr-o tava tapetata cu unt si pesmet si se dau la cuptor 10 minute.