Autentificare

Înregistrare

Compot de caise, visine si apa de trandafiri

compot de caise visine si apa de trandafir

Mod de preparare compot de caise, visine si apa de trandafiri

Am pus in borcan caisele si visinele (spalate si fara sambure). Intr-o oala am adaugat 700 ml apa, zaharul si apa de trandafiri. Am pus-o pe foc si am amestecat pana cand zaharul s-a topit. Am luat siropul si incet l-am pus in borcan, pentru a nu se sparge in contact cu siropul cald. Am pus capacul.

Am luat o cratita pe care am umplut-o de hartie. Vedeti, daca mai aveti prin casa niste ziare si am pus borcanul in mijloc, fiind acoperit pana la „buza” borcanului cu apa si ziar. (Atentie! Nu umpleti borcanul, pana sus, pentru a avea loc sa fiarba). Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca, am redus focul la mediu si am lasat la fiert cca 45-60 de minute.

Daca o sa aveti curiozitatea, sa desfaceti un borcan veti avea un compot dulce – acrisor, parfumat, aromat incepand cu nota de caisa si terminand cu aroma trandafirilor.

Savurati!