Cand avem pofta de un desert racoros fie vara-iarna putem pregati de ce nu ?….si cu mult curaj un compot de portocale.
Este forte usor de facut si deasemenea nu ne gandim sa-l pregatim tot timpul.
Daca veti incerca odata, sigur o sa mai doriti acest delicios desert !!!!.
Ingrediente compot de portocale
1,5 kg portocale ( 1 kg fara coaja )
400 g zahar
2 l apa
1 lamaie ( zeama )
cateva frunze de menta
scortisoara, anason ( optional, dupa gustul fiecaruia )
Cum vom face compotul de portocale
Primul pas care trebuie facut va fi acela de a curata portocalele de coaja si elimina pielita alba ( care va da compotului un gust amar la fierbere ).
Apoi vom taia bucatele mici de portocala sau feliute pe care le vom pune intr-un bol.
Separat punem intr-un ibric 1 ceasca de apa cu 5 linguri de zahar sa fiarba impreuna cu coaja de la doua portocale si de la o lamaie pentru a-si elimina aromele, cca 5-10 minute.
Apoi intr-o oala mai inalta, punem restul de apa si zahar la fiert pana va da intr-un clocot.
Adaugam bucatile de portocala, siropul cu aroma de la portocale si lamaie, zeama de lamaie, lasand sa fiarba inca 20 minute.
Daca dorim numai zeama de compot, atunci o vom strecura, iar fructelele le putem manca sau folosi in alte scopuri culinare.
Compotul de portocale se va da la rece in frigider si servi apoi in pahare cu cate o frunza de menta ( sau se mai poate presara deasupra cate un praf de scortisoara ).
POFTA BUNA !!!