Compot de portocale

Cand avem pofta de un desert racoros fie vara-iarna putem pregati de ce nu ?….si cu mult curaj un compot de portocale.

Este forte usor de facut si deasemenea nu ne gandim sa-l pregatim tot timpul.

Daca  veti incerca odata, sigur o sa mai doriti acest delicios desert !!!!.

Ingrediente compot de portocale

1,5 kg portocale ( 1 kg fara coaja )

400 g zahar

2 l apa

1 lamaie ( zeama )

cateva frunze de menta

scortisoara, anason ( optional, dupa gustul fiecaruia )

Cum vom face compotul de portocale

Primul pas care trebuie facut va fi acela de a curata portocalele de coaja si elimina pielita alba ( care va da compotului un gust amar la fierbere ).

Apoi vom taia bucatele mici de portocala sau feliute pe care le vom pune intr-un bol.

Separat punem intr-un ibric 1 ceasca de apa cu 5 linguri de zahar sa fiarba impreuna cu coaja de la doua portocale si de la o lamaie pentru a-si elimina aromele, cca 5-10 minute.

Apoi intr-o oala mai  inalta, punem restul de apa si zahar la fiert pana va da intr-un clocot.

Adaugam bucatile de portocala, siropul cu aroma de la portocale si lamaie, zeama de  lamaie, lasand sa fiarba inca 20 minute.

Daca dorim numai zeama de compot, atunci o vom strecura, iar fructelele le putem manca sau folosi in alte scopuri culinare.

Compotul de portocale se va da la rece in frigider si servi apoi in pahare cu cate o frunza de menta ( sau se mai poate presara deasupra cate un praf de scortisoara ).

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto