Autentificare

Înregistrare

Conopida cu carne de vita

Ar trebui, mai ales toamna, sa mancam cat mai multa conopida. Este o leguma cu putine calorii, crocanta daca nu o fierbi prea mult si plina de nutrienti: potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten, vitaminele C, K, B1, B2, B6.

Ingrediente pentru conopida cu carne de vita

500 g carne vita,
1 kg conopida,
150 g unt,
3 cepe,
300 g rosii,
1 legatura verdeata,
200 g smantana,
sare, piper,

Cum se face conopida cu carne de vita

Carnea se taie bucatele si se rumeneste in unt, apoi se scoate.

In grasimea ramasa se caleste ceapa marunt.

Conopida se opareste 10 minute in apa clocotita, se desface in buchetele si se adauga in vasul cu ceapa calita, se lasa 5 minute si se adauga carnea.

Vasul se umple cu apa, se adauga sare si piper, se acopera si se lasa sa fiarba inabusit, la foc domol.

Cand carnea este aproape gata, se adauga rosiile decojite si tocate marunt.

Vasul se da apoi la cuptor pana scade sosul.

Inainte de a fi scoasa din cuptor, se adauga verdeata tocata fin.

Se serveste calda cu smantana.

Video

Exista si o modalitate mai simpla de a face aceasta mancare, folosind pasta de tomate in loc de rosii, punand carne de vita tocata si eliminand etapa de oparire separata a conopidei. Reteta este una turceasca.

Sursa foto