Autentificare

Înregistrare

Conopida cu legume la cuptor

Cu un sos alb si cu multe legume, aceasta mancare de conopida la cuptor va deveni una dintre favoritele voastre. Legumele sunt moi si in sos, dar in acelasi timp au si o crusta foarte apetisanta.

Ingrediente pentru conopida cu legume la cuptor

1 conopida,
2 morcovi,
1 dovlecel,
1 lingurita cimbru,
1 lingurita maghiran,
20 g unt,
20 g faina,
250 ml lapte,
80 g parmezan,
1 lingura patrunjel tocat fin,
sare, piper, paprika,

Cum se face conopida cu legume la cuptor

Conopida se desface in buchetele, morcovii se taie rondele, dovlecelul se curata si se taie bucatele

Toate legumele se pun toate la fiert in apa cu sare pentru 10 minute.

Cand s-au inmuiat un pic legumele se scurg si se pun intr-un vas de jena uns cu unt. Se adauga cimbrul si maghiranul.

Untul se topeste intr-un vas, se adauga faina, se lasa 3 minute amestecand continuu, se adauga laptele, se lasa 2 minute, amestecand continuu. Se adauga sare, piper, paprica si parmezanul ras.

Sosul format se varsa peste legume.

Vasul se da la cuptor, pentru 15 minute, la 210°C.

Mancarea de conopida cu legume se serveste calda cu patrunjel tocat fin.

Sursa foto