Autentificare

Înregistrare

Conopida cu maioneza si usturoi

Conopida cu maioneza si usturoi

Cum se face conopida cu maioneza si usturoi

Conopida curatata de frunze si  desfacuta in buchetele,  se va pune intr-un vas cu apa rece, sare si zeama de lamaie, pentru a se elimina din eventualii gandacei aflati printre buchetele.

Intr-o olita cu apa clocotita, un praf de sare si 2 linguri otet alb, se vor pune buchetelele de conopida la fiert, pentru cca 5-8 minute ( dorim o conopida al-dente ).

Dupa fierbere, conopida se va pune la scurs si racit  intr-o strecuratoare, apoi se va pasa cu o furculita sau se vor lasa  buchetelele ca atare.

In maioneza,  se va pune usturoiul pisat bine, un praf de sare si piper dupa gust si  adaugata peste conopida fiarta,  care s-a transferat dupa racire intr-un bol pregatit in prealabil.

Conopida cu maioneza si usturoi se va servi pe paine prajita.

POFTA BUNA !!!