Autentificare

Înregistrare

Conopida cu smantana

Legumele proaspete sunt consumate in toate modurile posibile….. coapte in cuptor, fierte, sau in combinatie cu alte ingrediente etc..

Deoarece sanatatea multora dintre noi este destul de precara, cautam mereu retete mai mult dietetice.

Vom pregati o reteta dietetica, cu ingrediente usor de procurat si accesibile ca si buget.

Ingrediente conopida cu smantana

1 conopida 1-1,5 kg ( alba si fara pete negre )

100 ml lapte ( sau 4-5 linguri zeama lamaie )

200 g smantana degresata ( sau iaurt natural )

2-3 cartofi potriviti

2-3 linguri de mazare congelata prefiarta

1/2 lamaie ( ptr zeama )

1/2 legatura patrunjel proaspat

sare, piper

Cum se face conopida cu smantana

Se vor indeparta cotorul si frunzele de la conopida, apoi o desfacem in buchetele mici si le spalam sub jet de apa rece pentru eliminarea eventualelor impuritati.

Buchetelele de conopida se vor fierbe in apa clocotita cu sare si lapte ( sau zeama de lamaie, ptr a-si pastra culoarea alba ) cca 10 minute ( nu prea mult deoarce dorim o conopida al-dente ).

Separat se vor fierbe si cartofii ( dar in coaja ), apoi sunt lasati la racit si curatati de coaja.

Intr-un bol mai larg si adanc se vor pune buchetelele de conopida scurse bine, cartofii taiati rondele subtiri si mazarea dupa ce a fost decongelata.

Separat  se va face un sos din: smantana (sau iaurt natural ), 1-2 linguri zeama de lamaie, uleiul de masline, patrunjelul tocat marunt ( optional), sare si piper dupa gust intr-un bol mic, amestecandu-se cu un tel mic de bucatarie.

Sosul din smantana obtinut se va turna peste conopida si cartofi, amestecandu-se usor cu 2 spatule.

Conopida cu smantana ( sau iaurt natural ) se poate servi ca atare la un aperitiv sau ca si o garnitura la o carne fiarta de vita, pui, un peste alb.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

 

 

 

Facebook Comments