Autentificare

Înregistrare

Conopida in stil englezesc

Conopida este o leguma ideala pentru o mare varietate de mancaruri, benefica pentru sanatate ( fiind o sursa excelenta de vitamina C, mai mult decat in citrice ).

Deoarece aceasta leguma nu este prea ” iubita”, vom incerca sa-i aflam ” dragostea”, doar gatind-o, folosind o reteta simpla la cuptor, fara a necesita timp mult de a sta in bucatarie.

 

 

Ingrediente conopida in stil englezesc

1 conopida ( 1-1,5 kg )

100 g unt

100 g parmezan ( pentru gratinat )

50 g pesmet alb ( tapetat vasul la cuptor )

1 lamaie ( zeama )

sare, piper

 

Cum se face conopida in stil englezesc

Conopida se  alege de pe piata numai acea care este alba, fara pete negre.

Inainte de a fi gatita, se curata de frunzele verzi, se desface in buchetele mici, apoi se tine in apa rece cu putina sare cca 10 minute ( pentru a se elimina eventualii viermisori care se gasesc invizibili printre buchetele ).

Se va pune la fiert intr-o oala cu apa rece, putina sare si zeama de lamaie ( pentru a nu se innegri in timpul fierberii ), cca 10 minute ( nu mai mult, deoarece este o leguma care  fierbe repede si nu dorim buchetele sfaramate, ci sa ramana intregi ), apoi le punem la scurs de apa, intr-o strecuratoare.

Intr-un vas Jena rotund ( diametrul de 24 cm ), uns bine cu unt si tapetat cu pesmet, asezam buchetelele de conopida, le asezonam cu sare, piper si stropite cu zeama lamaie.

Untul va fi pus bucati printre conopida, iar deasupra presaram parmezanul.

.Vasul va fi introdus in cuptorul preincalzit la 190 grade, pentru 15 minute ( atat cat se vor gratina buchetelele de conopida ), capatand un aspect savuros

Conopida in stil englezesc se poate consuma fierbinte, dar si rece fiind la fel de gustoasa ( eventual se poate incalzi la cuptorul cu microunde si servita cu cateva linguri de smantana deasupra ).

Pentru persoanele mai gurmande, acest gen de reteta poate fi folosita ca si garnitura la o friptura, peste etc…

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments