Autentificare

Înregistrare

Conopida si cartofi la cuptor

Pentru a mai varia ceea ce mananci, data viitoare cand vrei sa faci cartofi la cuptor adauga si conopida. Aceasta reteta se bucura de un sos de exceptie, facut cu lapte si branza elvetiana Gruyere, considerata de multi cea mai buna din lume.

Ingrediente pentru conopida si cartofi la cuptor

1 conopida,
4 cartofi,
50 g unt,
50 g faina,
1/4 l lapte,
1/4 l apa in care s-a fiert legumele,
100 g branza Gruyere,
sare, piper,

Cum se fac conopida si cartofii la cuptor

Conopida se desface in buchetele, cartofii se curata si se taie cubulete,

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare. Dupa 8-10 minute se adauga conopida pentru inca 10 minute.

Untul se topeste, se adauga faina, se amesteca continuu un minut, se adauga laptele, apa in care au fiert legumele, sare, piper, se lasa 10 minute, la foc domol.

Se unge un vas cu unt, se adauga legumele, se varsa sosul, se adauga deasupra branza rasa. Vasul se da la cuptor pentru 15 minute, la foc domol.

Va iesi o mancare frumos gratinata deasupra si moale in interior, in sos alb.

Dupa cum puteti vedea in poza de mai sus, mai puteti adauga si rosii cherry si broccoli, pentru a obtine o mancare mai vesela.

Video

Cartofii si conopida in sos de lapte cu branza sunt fantastice. Mai exista si alt mod de a prepara? Da, lasati doar cartofii bucati intregi si conopida o dati prin blender impreuna cu laptele si branza. Va iesi un sos fantastic si o mancare foarte aratoasa.

Sursa foto