Autentificare

Înregistrare

Cotlet cu sos de mustar

Ce poate fi mai usor de facut pentru o cina, decat niste cotlete de porc ( sau miel ) cumparate proaspete de la o macelarie cu specific!

Si pentru a nu fi „singure” cotletele de porc pot fi „imbracate” cu un sos fin de mustar, servite alaturi de o garnitura de orez fiert sau de niste legume proaspete usor sotate.

Ingrediente cotlet porc cu sos mustar

4-5 cotlete porc ( sau miel )

50 g unt+ 1 lingura ulei vegetal

Pentru sos mustar

4 linguri mustar cu boabe de mustar

1-2 linguri otet mere ( dupa gust )

1 lingura ulei masline

1/2 legatura patrunjel verde

sare, piper

Cum se fac cotlete porc cu sos mustar

Cotletele de porc ( sau miel ) gata portionate se vor asezona cu un amestec de: sare, piper, salvie, coriandru, apoi vor fi puse la prajit intr-o tigaie de teflon cu untul incins si uleiul vegetal.

Se vor praji la foc domol pe ambele parti ( cate 10 minute pe fiecare parte ), apoi vor fi scoase pe un platou si servite fierbinti cu un sos de mustar deasupra.

Sosul este obtinut dintr-un amestec de: mustar dulce cu boabe de mustar, smantana, otetul de mere, ulei masline, sare, piper, amestecate cu un tel intr-un bol pana la omogenizare.

Pentru un aspect mai apetisant, peste sos se va presara putin patrunjel proaspat tocat fin.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments