Autentificare

Înregistrare

Cotlete de miel cu ardei

Cotlete de miel cu ardei

Daca tot suntem in perioada premergatoare Pastelui  si iubitorii de carne de miel se gandesc deja cum il vor prepara pentru a-l pune pe masa, ne-am gandit sa va mai spunem o reteta pentru prepararea mielului. O reteta simpla si gustoasa care poate fi gatita oricand.

Ingrediente miel cu ardei

3-4 cotlete de miel

2-3 catei usturoi

2 linguri de unt

2 linguri ulei vegetal

2 cepe (1 alba +1 rosie)

1 ardei kapia + 1 ardei gras verde

5-6 rosii cherry (optional)

amestec de condimente (salvie; cimbru; chimen;)

1 lamaie (zeama, pentru frecat cotletele)

sare, piper

Cum se face miel cu ardei

Cotletele de miel, se vor freca cu zeama de lamaie si unt (pentru a disparea acel miros specific de oaie), apoi asezonate cu condimente uscate pe ambele parti.

Deoarece, sunt foarte fragede si subtiri, cotletele de miel nu se mai bat cu ciocanul pentru snitele, ci lasate ca atare.

Cotletele de miel, se vor gati pe un grill (sau la tigaie-optional) bine incins, stropit cu putin ulei, cate 5-7 minute pe fiecare parte, apoi puse intr-un vas acoperit cu un capac (pentru a se aburi, astfel pastrandu-si carnea aromele condimentelor patrunse in carne).

Separat, intr-o tigaie de teflon cu untul si uleiul pus la incalzit, se vor sota (cca 5-8 minute) ceapa taiata solzisori, ardeiul kapia taiat in fasii pe lungime, usturoiul taiat feliute subtiri (pentru aroma) si rosiile cherry intregi adaugate la sfarsit (optional).

Legumele sotate (sa ramana al-dente) se vor condimenta cu sare si piper dupa gust.

Cotletele de miel se vor servi pe un platou  „imbracat” in salata verde, alaturi de legumele sotate.

POFTA BUNA !!