Autentificare

Înregistrare

Cotlete de miel la cuptor cu aroma de rozmarin

cotlete de miel cu rozmarin

Cum se fac cotlete de miel la cuptor cu aroma de rozmarin

Cotletele de miel  se vor condimenta, asezate intr-o tava de aragaz in care s-a pus uleiul vegetal, iar  alaturi asezate legumele dorite, crenguta de rozmarin.

Tava se va acoperi cu hartie de copt,  umezita cu apa rece si stoarsa, apoi introdusa  in cuptorul fierbinte la 190 grade, pentru cca 35- 40 minute.

Dupa ce cotletele de miel s-au gatit la abur, hartia de copt se va indeparta si lasate in continuare cotletele de miel  in cuptor, cca 10-15 minute, pana vor face o fata de rumen, cu crusta de copt la exterior si textura moale in interior.

Cotletele de miel se vor servi fierbinti la masa festiva,  pe un platou incalzit ( pentru a nu se slei cotletele )  cu legumele alaturi si cu o salata de sezon:  – leurda, ridichi de luna, ceapa si usturoi verde, patrunjel verde, sare grunjoasa, ulei de masline, zeama de lamaie.

Set 5 cutite si aparat de decojit fructe si legume

Ce sarbatoare ar mai fi aia!!!!……, daca nu ne-am omeni cu niste pahare de vin alb sau rosu, sec sau demisec si chiar dulce ? Fiecare cu gustul lui!!!!.

POFTA BUNA !!!

sursa foto: Unsplash