Autentificare

Înregistrare

Cotlete de porc cu ceapa si mere

Cotlete cu mere si ceapa rosie si mustar

Cum se fac cotlete de porc cu ceapa si mere

La aceaste reteta se pot folosi 2 tigai de teflon sau una singura ( una ptr a se gati carnea de porc si una ptr mere si ceapa) la alegerea fiecaruia, dar aici la aceasta reteta s-a folosit o singura tigaie ( toate aromele au fost la un loc )

Cotletele de porc se pot folosi cu tot cu os ( fiind mai gustoase ) sau dezosate ( dupa preferinta ), asezonandu-se inainte de gatire cu sare si piper pe ambele fete, apoi putin tavalite prin faina alba ( apoi scuturate bine ).

Intr-o tigaie de teflon cu uleiul incins se vor pune cotletele de porc la prajit, cate 5 minute pe fiecare parte ( cat isi vor schimba culoare, deoarece gatirea va continua la cuptor, sau pana la gradul dorit ).

Cotletele de porc gatite se vor scoate pe o farfurie, iar in grasimea ramasa ( eventual se mai poate adauga 1 lingura de ulei) se va adauga ceapa rosie taiata pestisori si merele curate de cotor si casuta cu seminte, taiate feliute subtiri, lasand la calit cca 4-6 minute, amestecandu-se ocazional.

In timpul gatirii, totul se va asezona cu: rozmarin, salvie, cimbru, mierea de albine topita, sare si piper, apoi se va adauga supa de carne/legume/apa, folosindu-se o lingura de lemn pentru a razui usor partea de jos al tigaii pentru a elibera bucatile maronii ( care sunt pline de arome ).

Intr-un vas special pentru cuptor, se vor aseza cotletele de porc gatite pe jumatate, merele si ceapa, sosul  din togaie si  dat vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 30-35 minute ( pana se va scadea sosul, cotletele usor rumenite si textura suculenta ( nu uscate ). La sfarsit adaugam peste cotlete mustarul.

Cotletele de porc cu ceapa si mere, se vor servi calde impreuna cu sosul aromat de ierburi aromatice si alaturi de ceapa si merele usor caramelizate.

POFTA BUNA !!