Autentificare

Înregistrare

Cous-cous cu legume si carne de curcan

Desi se gateste foarte usor, mereu il evitam!…. da, este vorba de cous-cous.

Acum il vom folosi pentru ca ne ajuta mult la scurtarea timpului pentru pregatirea unei mese complete, facandu-l similar cu o garnitura orez.

Vom face o reteta cu cous-cous, alaturi de o carne de curcan foarte sanatoasa, lipsita de colesterol, la care adaugam ca intotdeauna o salata verde proaspata ( sau orice fel de legume ).

Reteta va fi mai mult dietetica ( totul fiind mai mult fiert, lipsind prajeala )  recomandata nu numai persoanelor cu regim alimentar, ci si copiilor mofturosi la auzul legume si carne.

Ingrediente cous-cous cu legume si carne de curcan ( pentru 2 persoane )

250 g cous-cous

300 g piept de curcan dezosat

1 catel usturoi ( ptr aroma ) optional

3-4 linguri ulei de masline

cateva ciuperci proaspete Champignon

1 ceapa mica

1 morcov potrivit ( optional )

1/2 dovlecel (optional )

1/2 legatura patrunjel ( ptr decor )

cateva frunzulite busuioc proaspat ( optional )

cateva seminte crude de dovleac ( maruntite ) optional

300 ml apa ( ptr a fierbe carnea de curcan si cous-cous )

sare

piper ( optional )

1/2 lingurita curry ( pentru aroma si culoare apetisanta ) optional

Cum se face cous-cous cu legume si carne de curcan

Carnea de curcan se va spala si taia in bucati potrivite care sunt puse intr-un bol in asteptare.

Legumele se vor curata si spala, apoi taiate in bucati mici (dovlecel, ciuperci, morcov ) sau tocate fin sau pestisori, dupa cum dorim sa fie vizibile in mancare ( ceapa).

Desi va fi o reteta mai mult dietetica, totusi se vor sota legumele pentru cateva secunde ( pentru un gust mai patrunzator datorita ingredientelor aromate folosite:-usturoiul si curry ).

Intr-o tigaie de teflon vom pune uleiul la incalzit, apoi usturoiul ( pentru a aroma uleiul ) si curry, amestecandu-le energic cu spatula ( pentru a nu se arde ).

Ceapa si restul de legume pregatite se vor adauga toate odata, amestecandu-se cateva secunde 3-4 ( doar usor sotate si cat isi vor lua  aroma usturoiului ).

Carnea de curcan bucatele, se va adauga in tigaie ( lasata cat sa-si schimbe culoare ) peste care se va pune apa, lasand-o la fiert pana cand aceasta se va gati ( sa devina moale si frageda, fiind o carne mai tare ) cca 20-25 minute.

Cand carnea va fi fiarta se va adauga cous-cousul ( se mai poate pune 50-100 ml apa calda daca a scazut prea mult lichidul ) si lasat pe foc 4-5 minute.

Spre final, mancarea se va asezona cu sare, piper dupa gust ( asta in cazul cand va fi servita persoanelor sanatoase, iar pentru cele cu regim alimentar si pentru copii, sarea va fi moderata ).

Patrunjelul proaspat tocat se poate adauga in mancare direct sau se poate doar decora farfuria la servire.

Couscousul cu legume si carne de curcan se poate servi cald sau rece insotit de o salata de rucola cu un dresing din zeama lamaie si ulei de masline.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments