Autentificare

Înregistrare

Cozonac de post

Ingrediente:
250 g nuci,
4 linguri miere de albine,
25 g drojdie,
10 linguri de ulei,
1 cana apa,
700 g faina,
1 lingura coaja rasa de lamaie,
1 varf lingurita sare,

Mod de preparare:
Intr-n bol mare se pun 2 cani din faina, se face o adincitura in mijloc unde se pune drojdia dizolvata in apa si putina sare, uleiul si apoi apa, se amesteca bine cu o lingura de lemn apoi se framanta bine cu mainile si se adauga restul de faina ca aluatul sa fie elastic. Se lasa la crescut intr-un loc caldut. Nucile se piseaza se amesteca cu mierea si coaja rasa de lamaie. Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 3 bucati egale. Se intinde o foaie nu prea subtire si se pune un sfert din compozitia de nuci, miere si coaja de lamaie, se intinde pe suprafata foi si se ruleaza. Astfel se repeta operatiunea si cu cele 2 foi ramase. Se pun in forme si se dau la cuptor cca 30 minute la foc potrivit.