Autentificare

Înregistrare

Crap la cuptor cu rosii

In meniul nostru nu ar trebui sa lipseasca cel putin de doua ori pe saptamana cate o masa de peste, fie gatit, fie sub forma de salata atunci cand folosim pestele de la conserva.

Aceasta reteta de crap la cuptor este o reteta culinara romaneasca si se poate folosi orice peste preferat.

Vom face o reteta mai deosebita, gustoasa si chiar apreciata de prieteni, pe un „pat” de legume la un sfarsit de weekend.

Ingrediente pentru crap cu legume la cuptor

1 crap de 1-1,5 kg

1/2 ceapa

4-5 catei usturoi

3-4 linguri ulei de masline

200 g smantana ( pentru ornat )

50 g cascaval ras ( pentru ornat )

2-3 cartofi mari

1 ardei gras rosu

1 ardei gras verde

1 morcov

2 rosii mari

1 lamaie

1/2 legatura patrunjel

1/2 legatura marar

Cum facem crapul cu legume la cuptor

Pestele il vom curata de solzi si maruntaie, apoi spalat si taiat in bucati suficient  pentru o portie de o persoana.

Intr-un bol vom pune zeama de la 1/2 de lamaie, sare, piper, 1 lingura de ulei, usturoiul pisat si vom adauga bucatile de peste la macerat pentru 20 de minute.

Intr-o tigaie de teflon vom pune uleiul la incins, apoi bucatile de crap la prajit cateva minute date prin faina alba.

Cat crapul se va praji, vom curata si spala legumele.

Cartofii ii vom taia felii potrivit de groase, ceapa solzisori, morcovul rondele, iar ardeii grasii fideluta.

Pregatim un vas jena sau o tava cu peretii mai inalti, unsa cu ulei in care vom pune legumele condimentate cu sare, piper si stropite cu ulei, iar deasupra  bucatile de crap.

Pentru un gust mai aparte vom bate si smantana in care am adaugat  cascavalul ras, o turnam peste crapul cu legume pentru a se gratina frumos.

Rosiile le vom taia felii si le punem deasupra.

Introducem vasul in cuptorul reincalzit la 190 de grade pentru 45-50 de minute ( sau daca legumele nu s-au patruns se lasa si 1 ora in cuptor ).

Se poate servi fierbinte dupa ce va fi scos din cuptor, ornat cu felii de lamaie si cu verdeata tocata marunt ( patrunjel si marar ).

Crapul cu legume ar fi la fel de bun  rece,  sau a doua zi.

Prietenii invitati pot avea alaturi de peste si un pahar cu vin alb.

 

POFTA BUNA !!!!

Sursa foto

Facebook Comments