Autentificare

Înregistrare

Crema de dovlecel

Cand iarna mancam legume si fructe fara gust, visam la anotimpul de vara, la legumele proaspete din piete sau din propriile gradini.

Deoarece canicula de a afara nu ne mai permite sa mancm mancaruri grele, cautam retete simple si de cele mai multe or alegem supele, cremele din amestec de legume care ne creaza si aportul complet de vitamine, saruri minerale pe care le pierdem prin transpiratie.

Vom face o crema de dovlecei, foarte simpla si gustoasa, CARE POATE FI CONSUMATA RECE.

Ingrediente crema de dovlecel ( ptr 2 persoane )

3 dovlecei mici tineri si verzi

1 morcov mijlociu

1 praz ( numai parte alba )

1 cartof

3 linguri de ulei de masline+ un cub de unt ( pentru sotat legumele )

100 ml smantana ( ptr decor  si gust )

cateva frunze de patrunjel

sare, piper

Cum se face crema de dovlecel

 Crema de dovlecel este mai gustoasa daca vom sota legumele, pregatindu-le dupa metodele deja stiute.

Dovlecelul il curatam de coaja, taiat in doua pe jumatate, scos miezul cu seminte, apoi taiat in bucati mari si pregatit pentru sotat.

Morcovul, cartoful se curata de coaja, taiat bucati mari si adaugat in vas peste dovlecelul taiat.

Intr-o cratita de teflon, punem uleiul si untul la incalzit ( nu incins, deoarece nu dorim niste legume prajite ), adaugam legumele pregatite, amestecandu-le cu o spatula in mod constant ( atat cat se vor inmuia putin).

La sfarsit adaugam  prazul tocat bucati potrivite ( numai partea alba ), deoarece acesta se gateste foarte repede.

Adaugam apa si sare peste legume ( atat cat sa le cuprinda ), lasandu-le sa fiarba cca 30 minute, apoi se vor scoate cu o paleta intr-o strecuratoare la scurs.

Legumele fierte  se pun intr-un blender, mixandu-se cca 2-3 minute, cat devin  o crema.

Daca, crema va fi vrea compacta ( vascoasa ), adaugam putina zeama de la legumele fierte.

Asezonam cu sare, piper, zeama de lamaie si 1 lingura de smantana dupa gust.

Crema de dovlecel se va servi in boluri de supa, decorate cu cate o lingura de smantana si putin patrunjel verde tocat.

Aceasta crema de dovlecel este revigoranta servita rece mai ales vara cand temperaturile sunt crescute.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments