Autentificare

Înregistrare

Supa crema de fasole verde

O reteta numai buna pentru zilele friguroase de iarna, cu un aport mare de vitamine necesare organismului.

Crema de fasole verde, in combinatie cu alte legume la alegere, este foarte hranitoare pentru bebelusii de peste 1 an, dar la fel de grozava poate fi si pentru adultii de toate varstele… imbunatita putin cu anumite condimente naturale ( sare, piper etc.. ).

Aceasta crema supa de fasole poate fi folosita si in zilele de post, daca se va renunta la ingredientele  de ” dulce ” ( unt; lapte ), inlocuite doar cu zeama de la fiertul legumelor.

Ingrediente supa crema de fasole verde

Se poate folosi fasole fideluta verde sau galbena, fasole pastai late etc..

500 g fasole fideluta verde ( fiind mai dulce ) proaspata sau congelata

1/2 morcov

1 ceapa

1-2 cartofi potriviti

1-2 catei usturoi ( ptr aroma ) optional

50 g unt sau 2 linguri ulei de masline

1 ceasca lapte

1-2 linguri smantana ( pentru decor ) optional

verdeata ( patrunjel, cateva fire de arpagic etc.. )

sare, piper ( daca nu va fi pentru bebelusii de peste 1 an )

Cum se face supa crema de fasole verde

Intr-o oala cu apa fierbinte ( cca 1,5 l ), se vor pune la fiert legume curatate, taiate in cuburi mari ( cartoful si morcovul ) sau intregi ( ceapa si usturoiul, aceastea fiind indepartate dupa fierbere… dace se va dori acest lucru ) cca 15-20 minute.

Dupa ce legumele au fiert, se vor scoate intr-o streculatoare, vor fi stropite cu putina zeama de lamaie (pentru a nu se innegri), iar in apa ramasa se va pune si fasolea verde la fiert ( cca 10-15 minute, cat se va inmuia putin  ).

In blenderul de bucatarie se vor pune: legumele fierte in prealabil, fasole verde, putina zeama de la fiertul legumelor ( 1 ceasca ), untul, ceasca de lapte, 1-2 linguri zeama de lamaie, mixandu-se pana se va obtine supa crema la consistenta dorita.

Supa crema de fasole verde obtinuta, se va asezona dupa gust cu sare, piper ( daca nu va fi data bebelusilor ), apoi transferata intr-o craticioara si data la fiert la foc domol ( pentru un clocot ).

Verdeata ( la alegere si gustul fiecaruia ) taiata fin se va adauga in supa crema la final, cand focul se va stinge.

Supa crema de fasole verde se va servi calda in boluri individuale, cu crutoane de paine prajita sau ca atare, decorata cu cateva linguri de smantana.

POFTA BUNA !!

Sursa foto

Facebook Comments