Crema de portocale

Crema de portocala

La final,  se va adauga zeama de la cele 2 portocale,  coaja rasa de  portocala (trebuie evitat a se rade si partea alba al coajei de portocala, deoarece aceasta va da o amareala cremei ).

Crema de portocale,  se va rasturna intr-un bol pentru a se raci ( nu prea mult ), dupa care se va adauga untul taiat in  bucatele, amestecandu-se cu telul, pana se va incorpora in crema, captand astfel un aspect lucios si cremos.

Bolul se va acoperi cu o folie alimentara ( pentru a se evita formarea unei pojghite deasupra ) si data crema la rece in frigider, pana la folosire.

In momentul cand se va folosi, crema de portocale se va mixa 2-4 secunde, apoi folosita ca umplutura pentru: torturi, foi de prajituri, copacele de eclere, mini tarte etc…

Ponturi si idei

Pentru un desert rapid puteti sa puneti intr-un mic bol (ca cel din imaginea noastra) cateva linguri de crema de portocala iar deasupra puneti cateva alune/nuci macinate, un pic de frisca si puteti sa serviti.

Daca doriti o inghetata racoritoare luati cateva forme de silicon rotunde in care puneti in straturi: piure de portocale ( miez de portocala cu un pic de zahar sau miere) si crema de portocale. Bagati in congelator pentru 8 ore si serviti ornate cu cateva nuci pisate.

POFTA BUNA !!!