Autentificare

Înregistrare

Crema de portocale

Este o crema de portocale foarte gustoasa, mai ales pentru cei mici, deoarece este facuta din fructul proaspat, fara aditivii din comert si preparata in casa.

Crema, se poate face din portocalele care nu au fot consumate la timp ( chiar daca sunt putin mai moi si patate ).

Este un desert sanatos, cu un continut ridicat de vitamina C, potrivit pentru orice varsta.

Ingrediente crema de portocale ( ptr 2 persoane )

300 ml suc portocale ( proaspat facut in casa ) ( 1-2 kg portocale daca sunt mici )

3 linguri faina alba

3 linguri de zahar tos ( pudra )

2 pliculete zahar vanilat

1 lingurita coaja rasa de portocala

feliute de portocala pentru decor si consum

fursecuri, biscuiti, piscoturi de sampanie ( ptr servit )

Cum se face crema de portocale

Intr-un bol, se va amesteca  faina alba, zaharul tos pudra si cateva linguri  zeama de portocale, pana se va obtine un amestec omogen ( sa fie faina bine amestecata, fara cocoloase ).

Restul de suc de portocale, se va pune la fiert intr-o craticioara, iar cand va da in clocot, se va pune amestecul de faina ( amestecand in continuu cu un tel in mod circular si energic, pentru a nu se forma cocoloase ) si lasa la fiert pana se va forma o crema ( de consistenta unei budinci ).

La final, se va adauga vanilia si coaja rasa de portocala ( nu inainte de sfarsit, deoarece crema poate deveni amara ).

Crema de portocale obtinuta, se va transfera in boluri mici,  acoperite cu o folie alimentara ( pentru a nu prinde crusta deasupra ), lasata la racit la temperatura camerei, apoi servita sau data la frigider pana la momentul potrivit.

La servire ca si decor, se pot pune feliute de portocala si cate un fursec.

POFTA BUNA !!

Sursa foto