Autentificare

Înregistrare

Crema de spanac

crema de spanac

Mod de preparare crema de spanac

Turnam cele 12 cani de apa intr-o cratita mare, adaugam  1 lingurita de sare  si o aducem la fierbere.

Intre timp, curatam si spalam spanacul intr-un castron mare cu  apa rece, schimband apa de mai multe ori, pentru a indeparta orice urma nisip. Scurgem spanacul si il adaugam in apa fiarta si il fierbem timp de 2 minute.

Intr-un vas mare punem apa rece, si scoatem cu ajutorul unei linguri  spanacul pe care il punem in apa rece timp de doar un minut (acest lucru opreste gatitul si pastreaza culoarea verde). Stoarceti spanacul cat puteti de tare,  pentru a nu mai avea apa si puneti-l intr-o sita mare.
Luam cratita aruncam apa si o stergem de apa. O punem la  foc mediu. Adaugam untul si il incalzim pana se topeste. Adaugam ceapa si o lingurita de sare si lasam pe foc pana cand ceapa este inmuiata, aproximativ 4 minute. Adaugam spanacul, smantana, mascarpone, branza Parmigiano-Reggiano si gatim totul cca 2-3  minute, amestecand. Se ia preparatul de pe foc, se condimenteaza cu sare si piper alb si se serveste cald.

Pofta buna!