Autentificare

Înregistrare

Crema de zahar ars cu pere

Crema de zahar ars cu pere

Cum se face crema de zahar ars cu pere

Intr-o cratita ( diam 20 cm ) se va pune zaharul la caramelizat ( avand grija a nu se umbla cu lingura, ci sa fie lasat zaharul sa se caramelizeze la foc mic ),  dupa care se vor tapeta si peretii cratitei,  puneti bucatile de pere in caramel si lasati de o parte  la racit.

Separat, intr-un vas se vor mixa ouale cu zaharul tos, zaharul vanilat/pastaia de vanilie, apa de portocale, apoi adaugat laptele caldut.

Amestecul obtinut se va pune in cratita si data apoi in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 45-50 minute ( pana se va intari suprafata)

Crema de zahar ars se va servi rece cu frisca, inghetata de vanilie sau cu felii depara/ portocala curatate de coaja.

SAVURARE PLACUTA !!