Autentificare

Înregistrare

Crema de zahar ars, reteta traditionala

Crema de zahar ars

Cum se face crema de zahar ars

In vasul care a fost ales se va pune 5-6 linguri de zahar la caramelizat, avand grija a se misca cratita in asa fel incat sa acopere uniform fundul si peretii acestuia.

Dupa caramelizare, vasul se va lasa la racit, ocupandu-ne de pregatirea restului de ingrediente.

Separat intr-un bol incapator se vor bate ouale cu un mixer impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilat, apoi adaugat laptele.

In vasul cu zaharul caramelizat se va adauga amestecul de oua-lapte, zahar vanilat.

Se aprinde cuptorul la 200 de grade.

Cratita cu crema de zahar ars se pune intr-o tava sau cratita  in care punem apa rece. Crema de zahar ars se coace la bain-marie. Apa din cealalta tava trebuie sa nu fie pana sus. Vom mai adauga apa. De preferat este sa alegem o tava sau o cratita cat mai inalta.

Se baga crema la cuptor. Coacerea se face la o temperatura de 160-170 de grade. Deci reducem temperatura, dupa ce am bagat vasul in cuptor.

Foarte important acum, cititi cu atentie, e marele secret al cremei de zahar ars!

Dupa 10 minute se mai adauga in tava cam 50 ml de apa rece. Se repeta cam din 10 in 10 minute.

De ce este atat de important acest lucru? Se va reduce temperatura apei din tava, nu va clocoti, deci oul din crema se va coagula incet, nu brusc, si la final crema de zahar ars nu va avea gauri. Aspectul va fi fin, matasos. Sa nu uitam ca este o crema de oua, deci oul se coaguleaza si astfel se obtine crema.

Coacerea dureaza cam 40-50 de minute. Se scoate tava din cuptor si se mai lasa cratita in apa inca 10 minute. Dupa aceste 10 minute, se scoate cratita din apa si se lasa la racit.

Dupa timpul alocat gatirii, vasul se va scoate la racit, apoi se va da inainte de servire la frigider pentru cca 1 ora.

Crema de zahar ars, se va servi portionata, impreuna cu siropul lasat de la caramelizarea zaharului.

POFTA BUNA !!!