Autentificare

Înregistrare

Creveti fluture pe pat de salata mixta si rosii cherry

Ingrediente:
500 gr cozi de creveti (king prawn) proaspeti, nedecorticati 175 gr salata mixta (eg: rucola, salata verde,spanac baby) 150 gr rosii cherry, taiete in doua cateva frunze de busuioc proaspat, tocat optional: maioneza pentru garnisit

Pentru marinat: 3 linguri zeama de lamiae 3 linguri ulei de masline extra virgin 2 catei usturoi, in coaja cateva frunze busuioc proaspat, tocat o lingurita otet de vin alb sare/piper negru (dupa gust)

Mod de preparare:

O salata delicioasa, calda care se poate servi in orice anotimp

 

 

Cu un cutit mic se taie cu grija crevetii pe lungime, aproape pe jumatate, lasand codita intacta.

 

 

Pentru marinata: se pune intr-un vas zeama de lamaie, uleiul, de masline, usturoiul strivit in coaja, busuiocul tocat, otetul, sare si piper dupa gust. Se adauga crevetii, se acopera si se lasa aproximativ 30 min, intorcand ocazional crevetii in marinata.

 

Intr-o tigaie larga, se incinge o lingura de ulei de masline si se adauga crevetii care se intind pe un singur strat. Se lasa aproximativ 3-4 minute, pana cand crevetii se curbeaza si devin roz.

 

Intre timp se aranjeaza frunzele de salata si rosiile cherry pe un platou, sau individual, pe farfurii. Se garniseste cu cateva frunze de busuioc.

Se aranjeaza crevetii fierbinti pe salata. Se servesc imediat. Optional se pot serevi cu maioneza.