Autentificare

Înregistrare

Creveti in sos de branza Cheddar

Ingrediente:
Pentru 2-3 portii (gramajul va creste progresiv, in functie de numarul persoanelor dorite)

•250 grame creveti proaspeti de marime medie, decorticati
•6 rosii cherry
•2-3 catei de usturoi in coaja
•25 gr parmezan ras
•50 gr branza Cheddar rasa
•100 gr smantana pentru gatit
•o jumatate lamaie
•2 linguri ulei de masline extravirgin
•un cubulet de unt
•doua felii ardei iute
•cateva frunze de busuioc sau patrunjel proaspat
•6-8 felii de paine (bagheta)
•sare, piper negru, dupa gust

Mod de preparare:

 


 

Se pune la incins o tigaie cu un cubulet de unt si o lingura, doua de ulei de masline extravirgin.

Se adauga doi, trei catei de usturoi in coaja care se strivesc in prealabil cu lama cutitului, si se calesc in tigaie doua minute pentru aroma.

Daca creveti sunt mai mari, se taie in bucati mai mici si se pun in tigaie, pana se innrosesc, sau daca sunt prefierti sa calesc doar doua minute.

 


 

Se pun  rosile cherry, taiate in patru si se calesc usor.

 


 

Dam focul mic si adaugam smantana, cedarul si parmezanul amestecandu-le pana se omogenizeaza.

Se adauga sarea si piperul dupa gust, ardeiul iute si zeama de lamaie.

 

 

Se asezoneaza cu patrunjel sau busuioc proaspat, in functie de preferinta.

Sosul trebuie sa fie la inceput de consistenta usor fluid, deoarece se va intari destul de repede din cauza parmezanului.

Se serveste fierbinte pe felii de bagheta prajita sau pe un pat de salata verde cu un pahar de vin  roze sau alb, sec sau demisec.