Autentificare

Înregistrare

Creveti in sos iute

Crevetii sunt fructe de mare foarte cautate, datorita gustului bun si aromei fantastice.

Se gatesc usor si in multe feluri, de la retete sofisticate pana la cele mai simple.

Vom pregati o reteta de creveti foarte simpla fara a ne complica foarte mult, deoarece timpul nu ne permite .

Intotdeauna cand gatim o reteta trebuie s-o facem dupa: gust, miros, vaz nefiind nimic batut in „cuie”, ci o mancare gatita asa cum place familiei.

Ingrediente pentru creveti in sos iute ( pentru 2 portii generoase )

500 g creveti mari preferct curatati ( daca nu sunt curatati, se vor desface pe spate cu un cutit si se va scoate intestinul cu o scobitoare )

50 ml ulei masline si un cub de unt ( se folosesc impreuna, pentru un gust mai cremos si aromat )

1 lingura de paprika dulce ( pentru culoare mai apetisanta )

1 ardei iute verde

1 ardei iute rosu

3-4 catei usturoi tocati marunt

1 rosie mare

30 ml vin alb

zeama de la o lamaie

1 lingurita condiment pentru fructe de mare natural ( contine marar, busuioc, ceapa,piper alb si sare de mare )

1 lingurita de ghimbir ras ( optional )

1 legatura de patrunjel proaspat ( tocat fin )

Cum vom face creveti in sos iute

Intr-o tigaie de teflon incinsa, vom pune uleiul si cubul de unt, usturoiul, ardeii iuti tocati marunt pentru a se cali putin 2-3 minute, atat cat sa se infuzeze aromele in ulei.

Adaugam apoi rosia curatata de coaja si seminte, taiata cubulete.

Se va lasa cat va da putin intr-un clocot, apoi se vor adauga crevetii.

Dupa 4 minute, vom adauga paprika, condimentul special pentru fructe de mare si vinul alb.

Se va lasa la foc iute, amestecand tot timpul energic pentru a se aromatiza bine toate ingredientele.

Crevetii nu se lasa pe foc mai mult de 10 minute, deoarece riscam sa devina tari ca un cauciuc.

Se va opri focul si se presara patrunjel verde proaspat taiat, dupa care tigaia se va acoperi cu un capac pentru 5 minute, sa se abureasca totul.

Apoi se pot servi cat sunt fiebinti in farfurii, alaturi de o garnitura la alegere ( un orez fiert simplu cu putin turmenic pentru culoare ).

 

POFTA BUNA !!!

 

Sursa foto

Facebook Comments