Autentificare

Înregistrare

Crochete de cartofi si conopida

O reteta delicioasa, lejera, simpla de facut .

Sunt indicate pentru aperitive, gustari pentru mesele de pranz la pachetelul pentru  serviciu.

Ingrediente crochete de cartofi si conopida

1 kg cartofi

1 conopida mica

1 ceapa mare

3-4 catei de usturoi

2 galbenusuri ( pentru aluat crochete )

2 linguri faina ( pentru aluat crochete )

2 linguri parmezan ( pentru aluat crochete )

1 varf cutit nucsoara rasa ( pentru asezonat crochete )

sare, piper ( pentru asezonat crochete )

300 ml ulei vegetal de floarea soarelui

1/2 legatura patrunjel proaspat

Pentru tapetare crochete

150 g pesmet

150 g faina alba

3 oua intregi batute

Cum vom face crochete de cartofi si conopida

Curatam cartofii de coaja, spala, taia in cuburi mari si pusi la fiert intr-o oala cu apa si 1/2 lingurita de sare.

Conopida o desfacem buchetele mici si o tinem in apa rece cu sare ptr 30 minute pentru a elimina eventualii gandacei dintre buchetele.

Apoi o punem la fiert cu putina sare pentru 10 minute ( nu mai mult deoarece se inmoaie prea tare si acumuleaza apa multa, ceea ce nu este bine pentru compozitie ).

Se va scurge bine dupa fierbere.

Ceapa si usturoiul curatate de coaja le taiem julien respectiv felii subtiri si le sotam in 2 linguri de ulei pentru 3-4 minute pana devin moi.

Vom pune in blender la mixat cartofi scursi bine, conopida, ceapa si usturoiul sotat pana vom obtine o compozitie omogena usor de modelat.

Transferam totul intr-un bol larg, adaugand galbenusurile, parmezanul, nucsoara, sarea, piperul si patrunjelul proaspat  tocat fin, amestecand totul cu o spatula.

Separat in 3 boluri vom pune: faina, pesmetul, oul batut aproape de tigaia in care vom praji crochetele de cartofi si conopida ( pentru a fi mai usor de manipulat crochetele pentru prajit )

Pe un blat de lucru tapetat cu faina vom modela intre palme crochetele pe care le vom trece prin: faina, ou si pesmet

Intr-o tigaie de teflon punem uleiul la incins si apoi crochetele de cartofi si conopida la prajit, avand grija sa le intoarcem pe ambele parti cu o paleta pentru a nu le rupe.

Le scoatem apoi pe o hartie absorbanta, pentru a se scurge surplusul de ulei.

Se vor servi la masa pe un platou decorat cu o salata verde, atat calde cat si reci.

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto