Autentificare

Înregistrare

Crochete de legume

Crochetele sunt distractiv de mancat si extrem de usor de transportat. In plus, au crusta aceea crocanta, minunata, care ne indeamna sa le consumam. Va oferim mai jos o varianta vegetariana delicioasa.

Ingrediente pentru crochete de legume

1/2 cartofi fainosi,
3 morcovi,
1 telina,
2 cepe,
100 g ciuperci,
5 linguri faina,
5 linguri pesmet,
1 legatura de marar,
1 legatura de patrunjel,
sare, ulei, piper,

Cum se fac crochetele de legume

Cartofii, morcovii, telina, se curata se pun la fiert in apa cu sare.

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei pana devine aurie, apoi se adauga ciupercile tocate marunt si se lasa sa se inabuse.

Legumele fierte se dau prin masina de tocat.

Se pun intr-un vas, se amesteca cu ceapa si ciupercile calite, mararul si patrunjelul tocat fin, sare, piper si faina.

Dupa ce ingredientele s-au incorporat, se formeaza crochete, se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Trucuri si idei

Puteti pune in aceasta reteta ce legume doriti si aveti prin frigider, nu este nevoie sa respectati o cantitate anume.

Evident, puteti face si o combinatie care nu este vegetariana. Cea mai intalnita este cu cartofi si cascaval.

Ca sa lucrati mai usor cu pasta de legume, dupa ce este facuta o puteti tine in frigider pentru jumatate de ora.

Video

Daca ideea de prajit in ulei nu va incanta, atunci stati linistiti. Se pot face si la cuptor, fara niciun pic de ulei. Urmariti video de mai jos pentru a vedea cum.

Sursa foto