Crochete de peste si orez

Crochetele de peste sunt o gustare calda apreciata.

Se fac foarte usor, rezultatul fiind delicios, chiar daca la prima vedere ni se vor parea ingredientele destul de costisitoare….., dar o data pe saptamana la sfarsit, alaturi de o garnitura la alegere, se va merita efortul.

Ingrediente crochete de peste cu orez

500 g file peste proaspat sau congelat ( cod, crap, pastrav etc.. )

2-3 catei usturoi ( aroma si gust )

2 oua

1 ceapa tocata marunt ( sau data prin blender impreuna cu fileul de peste )

50 g parmezan ( pentru compozitie )

100 g faina ( modelat crochete peste )

150 g pesmet ( tavalit crochete )

1-2 linguri de patrunjel proaspat tocat ( pentru compozitie )

200 ml ulei ( marita cantitatea daca va fi necesar )

200 g orez cu bob lunguiet ( pentru garnitura si preparat dupa modul stiut de fiecare gospodina, adaugandu-se 50 g unt si 50 g parmezan pentru a fi mai cremos )

sare, piper

Cum vom face crochete de peste cu orez

Fileurile de peste se spala, se fierb in apa cu sare ( cca 5-10 minute, pana cand oasele devin moi ), se scurg si se dau prin blender cu ceapa si usturoiul.

Transferam totul intr-un bol si adaugam ouale batute, parmezanul, patrunjelul, piperul si sarea, amestecand cu o spatula.

Daca compozitia ni se va parea prea moale, adaugam 2-3 linguri de pesmet amestecand usor pana obtinem o compozitie destul de tare pentru a fi modelata.

Vom modela bilute din compozitie ( o forma asemanatoare si ca marime a unei mingiute de tenis masa ), le tavalim prin faina si pesmet.

Intr-o tigaie de teflon cu ulei incins le punem la prajit 4-5 minute ( avand grija sa le intoarcem mereu pe toate  partile pana se vor rumenii frumos capatand o culoare maro-aurie ).

Se scot apoi pe o hartie absorbanta ( pentru a se elimina  surplusul de ulei ), apoi se tin la caldura pana vor fi degustate.

Se pot servi crochetele de peste alaturi de o grnitura de orez cu legume sau chiar simplu, alaturi de o salata de rucola, de niste cartofi natur etc…. ( sunt foarte multe optiuni si la alegere, gust de a fi servite intr-un mod cat mai apetisant ).

 

POFTA BUNA !!

Sursa foto