Autentificare

Înregistrare

Crochete din resturi de friptura

Daca ai ramas cu resturi de friptura si ti se par prea putin aspectuoase sau prea tari ca sa le mai servesti la masa, atunci le poti folosi ca baza pentru chiftelute delicioase, cu gust de parmezan.

Ingrediente pentru crochete din friptura

500 g cartofi,
200 g resturi de friptura (pui sau porc),
100 g pesmet,
2 linguri patrunjel tocat fin,
100 g parmezan ras,
sare, piper, ulei,

Cum se fac crochetele din friptura

Cartofii se pun la fiert intregi si in coaja.

Se scot se racesc sub jet de apa calda, se curata si se paseaza, se formeaza un piure gros.

Friptura se toaca cat mai marunt posibil.

Pesmetul se amesteca cu parmezanul ras.

Bucatile de friptura se amesteca cu piureul, sare, piper si patrunjel. Se formeaza bile cam de marimea unei nuci, se trec prin amestecul de pesmet si parmezan si se pun in vasul cu ulei incins.

Se prajesc cate 5 minute pe fiecare parte. Se scot si se aseaza pe hartie absorbanta, pentru a inlatura excesul de grasime.

Se servesc imediat cu diverse sosuri.

Sursa foto

Facebook Comments