Autentificare

Înregistrare

Cuscus cu scortisoara

Cuscus-ul este printre cele mai simple feluri de mancare. Problema cu el este ca daca nu ii adaugi ceva sa ii dea gust este fad. Pana la urma sunt numai paste fierte. Uite cum il poti face bun, preparandu-l cu unt si scortisoara, perfect pentru masa de dimineata.

Ingrediente pentru cuscus cu scortisoara

250 g cuscus fin,
50 g unt,
1 lingurita rasa scortisoara,
1/4 l apa (sau lapte),

Cum se face cuscus cu scortisoara

Se pune la fiert 1/4 l apa sau lapte, se adauga jumatate din cantitatea de unt, scortisoara. Se lasa la fiert pana ce untul se topeste, se amesteca continuu.

Se ia de foc si se adauga cuscusul in ploaie, se amesteca continuu. Se acopera si se lasa 5 minute pana ce se absoarbe tot lichidul.

Se adauga restul de unt si se amesteca cu o furculita, pentru a aerisi cuscusul.

Se serveste imediat cu miere si iaurt. Se pot adauga si fructe de padure si alune. Sau pur si simplu cu zahar pudra.

Sursa foto