Autentificare

Înregistrare

Desert cu nectarine si zmeura, pentru o zi perfecta

Desert cu nectarine zmeura si frisca

Mod de preparare  desert cu nectarine si zmeura

Spalam bine fructele si dupa ce le-am curatat de „frunzulite” si samburi, le punem intr-un vas dar, nu inainte de a taia si nectarinele in felii subtri.

Intr-o oala pregatim budinca de vanilie, asa cum scrie pe plic. Dupa ce budinca este gata, (s-a facut ca o crema) dam focul la minim, adaugam in ea praful de sare, zaharul, untul si esenta de vanilie. Untul il adaugam treptat si avem grija in acest timp ca budinca sa nu se prinda pe fundul vasului, mestecand cu o lingura de lemn. Lasam totul sa se raceasca si intre timp, batem frisca pana sa intareste. O dam la frigider pentru cateva minute.

In siropul de fructe sau compot, punem cele 2 linguri de cogniac.

Montare desert cu nectarine si zmeura

Pentru ca totul sa arate foarte bine, avem nevoie de cupe transparente. Luam un piscot pe care l-am taiat in 4 bucati si il punem la fundul cupei, apoi il stropim cu un pic de sirop si adaugam o lingura de crema si una de frisca adaugam fructe pana la jumatatea cupei, apoi iar punem un piscot taiat in 4, stropit cu sirop o lingura de crema, una de frisca si fructe. La final peste fructe adaugam crema de vanilie si frisca, ornam cu cateva bucati de migdala dar, putem sa folosim si menta, ciocolata alba sau bombonele de zahar colorate. Prima cupa este gata! Repetati la fel cu fiecare cupa.

Savurare placuta!