Autentificare

Înregistrare

Dovlecei cu sos de smantana si curry

Dovleceii la fel ca si cartofii se pot prepara in multe feluri, facand din aceste legume niste retete cu adevarat delicioase si de nerefuzat.

Pot fi preparati fie : copti, la abur, fripti pe gratar, piure sau consumati cruzi in salate.

Dovleceii se gatesc rapid, datorita continutului ridicat de apa.

In ultimul timp, sunt consumati mai des datorita faptului ca acestia nu contin grasimi, colesterol, contin vitamina si au un nivel ridicat de potasiu mai mult decat o banana.

Vom pregati o mancarica de dovlecei cu smantana si curry, iar daca o dorim ca o mancare de post sau pentru o dieta vom renunta la smantana.

Ingredienta dovlecei cu sos de smantana si curry

2 dovlecei tineri si de marime potrivita

1/2 ardei gras rosu

1 ceapa

1/2 lingurita curry

100 ml smantana de gatit ( cu un continut de grasimi redus )

50 ml ulei de masline + un cub mic de unt ( ptr a nu se arde uleiul )

sare, piper

Cum se fac dovleceii cu sos de smantana si curry

Vom curata legumele pe rand de coaja,spala si taia pe fiecare dupa cum le dorim in mancare.

Intr-o cratita de teflon cu uleiul de masline si untul pus la incins, adaugam ceapa taiata pestisori la calit, amestecand  continuu pentru a nu se arde ( ci atat cat se va inmuia si a deveni translucida ).

Peste ceapa inmuiata adaugam ardeiul gras taiat fasii subtiri.

Dupa cca 10 minute punem si dovleceii pe care i-am taiat cubulete potrivite ( nu mici deoarece se topesc la fiert ).

Acoperim cratita cu un capac si lasa sa fiarba la foc domol pentru cel putin 20-25 minute, inabusiti deoarece dovleceii isi vor lasa din apa.

Daca sosul format scade prea mult, mai adaugam apa calda.

Inainte de a se termina fierberea, adaugam smantana pe care am batut-o putin cu o lingura intr-un bol, si curry in functie de gust.

Mai lasam pe foc cca 5 minute pentru a da intr-un clocot, dupa  care inchidem focul.

Dovleceii cu sos de smantana si curry se pot consuma calzi alaturi de orice salata sau poate fi folositi ca o garnitura la o friptura pe gratar sau cuptor.

 

POFTA BUNA !!!

Sursa foto

Facebook Comments