Autentificare

Înregistrare

Dovlecei umpluti cu ficatei de pui

Dovlecei umpluti cu ficatei

Cum se fac dovlecei umpluti cu ficatei de pui

Ficateii de pui se vor curata de partea alba din interiorul lor ( fiind amara ), apoi se vor pune la fiert intr-o craticioara cu apa clocotita si un praf de sare, cca 8-10 minute.

Dupa fierbere, ficatei de pui se vor pune la scurs intr-o strecuratoare, urmand dupa racire sa fie taiati foarte marunt si adaugati intr-un vas in asteptare.

Ceapa curatata si taiata marunt se va pune la calit ( cat se va inmuia, sa devina translucida ) int-o tigaie aderenta cu untul incalzit si uleiul vegetal, adaugat morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, lasat totul la calit cca 5-8 minute.

Orezul spalat intr-un bol,  se va adauga peste legumele calite, amestecandu-se de cateva ori ( cat se va umfla putin bobul ), urmand pasta de tomate  desfacuta cu  100 ml apa, asezonandu-se totul dupa gust,  cu un praf de sare si piper macinat ( optional).

Umplutura obtinuta se va da la o parte pentru a se raci, apoi adaugati ficateii de pui,  galbenusurile de ou si verdeata ( patrunjelul proaspat ) tocata marunt.

Totul se va amesteca cu o spatula pana ce compozitia va deveni omogena ( bine legata ).

Dovleceii se vor taia in doua, eliminandu-se miezul cu o lingura ( avand grija ca fundul sa fie plin, pentru a nu se risipi umplutura ).

Cu compozitia obtinuta  se vor umple dovleceii, iar deasupra se pot pune felii de rosii ( avand rolul de capac ).

Dovleceii astfel umpluti,  se vor aseza intr-o forma cu pereti inalti  ( o cratita/ vas Jena ) tapet fundul cu rosii taiate si 1 lingura de ulei si  acoperiti cu sucul de rosii ( eventual se poate completa si cu apa calduta ).

Dovleceii umpluti cu ficatei de pui se vor servi cu 1-2 linguri de smantana si verdeata deasupra pentru aspect apetisant.

POFTA BUNA !!!