Autentificare

Înregistrare

Dovlecei umpluti cu orez si gris

Ingrediente:
5 dovlecei,
1 ceasca de orez,
1 morcov,
1 ceapa,
3 linguri sos de rosii,
1 legatura de marar,
1 lingurita de gris sau pesmet,
sare, ulei, piper,

Mod de preparare:
Dovleceii se curata, se taie in jumatate, pe lung, se scobesc de miez cu atentie ca sa nu se strice peretii. Ceapa si morcovul tocate marunt se calesc, se adauga orezul, miezul de dovlecei si se stinge cu 3 cesti de apa. Se adauga o lingurita de gris sau pesmet, mararul tocat marunt, se potriveste de sare si piper. Aceasta umplutura se da la cuptor 25 minute, pana se umfla bine orezul. Se raceste si se umplu dovleceii cu aceasta compozitie. Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se lasa la cuptor pana se rumenesc. Dupa ce s-au rumenit, se toarna peste ei sosul de rosii si se mai lasa 10 minute la cuptor. In umplutura se pot adauga 200 g de ciuperci taiate marunt.